Este o afectiune ce se instaleaza la persoane trecute de 50 de ani. Este una dintre formele de afectiune cele mai invalidante, datorate in mare parte de afectiuni lombare vechi.

Manifestarea acestei afectiuni, este cu dureri in zona inghinala sau fesiera, durerile pot iradia in coapsa, si se intensifica la mersul pe scari sau teren accidentat sau in panta. Musculatura periarticulara poate prezenta contracturi. In fazele avansate apare hipitrofia musculara, limitarea miscarilor articulare si functionarea relativa a membrului inferior pe partea afectata.

Tratamentul indicat este compex si cuprinde

In stadiile avansate de deformare capului femural, dureri si impotenta functionala accentuata a membrului, este indicat tratamentul chirurgical.

Obiectivele masajului terapeuti si terapiei japoneze yumeiho sunt:

Beneficiile masajului si terapiuei yumeiho sunt:

Hidromasajul este o alta terapie benefica, caci prin procedeurile de dus-masaj si in special dusul subacval se piate realiza in profunzime si imbunatatire a circulatiei sanguine si a troficitatii locale, printr-o relaxare musculara in aceasta regiune unde articulatia este acoperita de un strat celuloadipos si muscular voluminos.