Artroza lombara clinic se manifesta prin:


Lombalgia acuta sau lumbago acut


Aceasta afectiune se manifesta prin dureri accentuate, instalate brusc ce se exarcebeaza la miscari si contracturi musculare, reducand partial sau complet mobilitatea coloanei vertebrale la acest nivel.

Tratamentul indicat:


Scopul masajului terapeutic, terapiei yumeiho si chiropraxiei  este de decontracturare musculara si manipularea articulatiei coloanei, pentru o mai buna mobilitate si depensarea radacinii nervului sciatic.

Lombosciatica este afectarea unei radacini a nervului sciatic produsa de procesul de discartroza, care favorizeaza migrarea nucleului pulpos al discului intervertebral.

Lombosciatica
Se manifesta prin dureri lombare aparute brusc in urma unui efort fizic: ridicarea de greutati sau la redresarea coloanei vertebrale. Sunt si cazuri cand durerea se instaleaza lent, accetuandu-se in timp. Ca manifestare, durerea pleaca din zona lombara si iradiaza in unul din membrele inferioare. Cand radacina L5 este afectata, iradierea durerii este pe partea posterioara a coapsei, fata externa a gambei si partea dorsala a piciorului.
Cand radacina S1 este afectata, durerea radiaza partea posterioara a coapsei, gambei si planta piciorului.
Exista parestezii, contractura musculara lombara si limitarea miscarilor ale coloanei.

Tratamentul indicat este:


Beneficiile masajului, chiropraxiei si terapiei japoineze yumeiho, sunt aceleasi ca la Lombalgia acuta sau lumbago.